Свързани новини

07.10.2013 13:19

500% по-висока Гражданска отговорност, ако имаш 4 коли

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради конкуренцията на пазара не се очакват съществени промени в цената на "Гражданска отговорност" до края на годината, твърдят застрахователи.


Но се наблюдава все по-тясно сегментиране на пазара и поскъпване на задължителната полица за определени групи водачи. Такъв е случаят със собствениците на над 4 превозни средства. За тях цената на "Гражданска отговорност” е с 500% по-висока, става ясно от офертите на дружествата, публикувани на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН), предаде Айнюз.


Още през лятото някои застрахователни компании пък повишиха цените за шофьорите от Видин, Силистра и Русе. Това се дължи на проблемите с т.нар. румънски застраховки, обясниха от бранша.


Традиционно в тези градове полицата струва повече, защото коли с български регистрационни номера и застраховани у нас масово се карат от водачи в Румъния. Така рискът е по-голям, а и при инциденти обезщетенията са по-солени.


Младите шофьори също плащат по-солено за "Гражданска отговорност". Например в някои компании водачите до 25 години трябва да платят около 520 лв. за полицата. Това важи за автомобили с обем на двигателя между 1600 и 1800 кубика. Цената на застраховката може да достигне дори 780 лв., ако става въпрос за мощни джипове с обем на двигателя над 2500 кубика, допълва в. "Монитор".


Други застрахователи повишават цената със 100% за водачи до 30 години. Някои компании пък продават застраховката с надценка от 25 на сто за шофьори, които карат колата си по-малко от година.


Често цената скача и ако водачът е причинил пътнотранспортно произшествие през последните 3 години. За сметка на това обаче съвестните водачи могат да ползват отстъпки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.