Свързани новини

27.07.2009 10:28

6.2 по Рихтер разтърси Вануату и индонезийския остров Суматра

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силно земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер разтърси индонезийския остров Суматра, съобщи Американската геоложка служба, предаде АФП, съобщиха от БГНЕС. Епицентърът на земния трус е бил регистриран на 135 километра югоизточно от град Бенгкулу, на западния бряг на Суматра. Земетресението е било измерено на дълбочина от 66,5 километра. Индонезия е разположена в Тихоокеанския огнен пръстен, район с повишена сеизмична активност.


Силно земетресение със същия магнитуд 6,2 по Рихтер удари и тихоокеанската държава Вануату, съобщиха сеизмолозите, предаде още АФП. Няма данни за щети и жертви. Свидетели казват, че сградите са били сериозно разтърсени в продължение на 10 секунди, събаряйки предмети от рафтовете. Американската геоложка служба съобщи, че земният трус е бил регистриран на 29 километра западно от столицата Порт Вила на дълбочина от 51 километра. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами в Хавай не съобщи за опасност от цунами в региона. Вануату е разположена в Тихоокеански огнен пръстен, район с повишена сеизмична активност, подчертава агенция БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец