22.06.2024 11:06

75% намалихме мигрантския поток за година: Министърът на вътрешните работи

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

75% намалихме мигрантския поток от 6 юни миналата година, когато поех МВР, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Той даде и конкретни справки по месеци и по дни, от които личи, че например за вчера свиването е 7-кратно. Това стана по време на церемонията за раздаване на Българските туристически награди в музея на Царево. 


 Форумът мина под мотото: "България - сигурна дестинация", като в него участваха също заместник-министърът на туризма Павлин Петров, кметовете на Царево Марин Киров - на снимката с министъра, и на Приморско Иван Гайков, хотелиери, журналисти.


Министърът подчерта още пред участниците в събитието, че Австрия вече усеща намаляването на трафика по спадането на потока към нея и го отбелязва в комуникацията с нашето МВР. Това е изключително важно, тъй като тази страна е и основна пречка пред приемането ни изцяло в Шенген. Напомняме, че от тази пролет имаме "въздушен" достъп до пределите на граничния и митнически съюз, но не и сухопътна.


Калин Стоянов каза още, че борбата за ограничаване на мигрантския поток, което беше голям проблем за южните ни черноморски общини, особено за Царево като външна граница и на България, и на целия ЕС, не е единствената грижа на неговото ведомство, а подсилването на полицейския корпус в тях допълнително помага и за сигурността на гражданите и туристите и предпазването им от всякакви други заплахи. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще запазите енергията от вчера

Днес ще запазите енергията от вчера, но вече може да я