Свързани новини

08.10.2013 17:30

8 км ново метро до 2 години

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на 2015 година в София ще има повече от 8 км. нови метролинии. Това обеща кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на работата по изграждането на метрото в квартал Младост. На проверката присъстваше и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Михай Танасеску.

„Показахме на Татансеску някои обекти, които се финансират със средства от ЕИБ – кръстовището на Телевизионна кула, повозихме се на метрото в частта, финансирана от банката”, каза кметът на София. Прави се реконструкция на булевардите. Следващото лято трябва да са готови разширението и цялостната реконструкция на бул. Александър Малинов, бул. Кръстьо Пастухов и ул. Обиколна в квартал Дружба. Общо, повече от 4 км. нови булеварди ще изградим заедно със строителството на тези два участъка на метрото”, допълни Фандъкова.

„Кметът на столицата ни показа къде са отишли нашите средства. Изключително съм впечатлен от това, което виждам. Убеден съм, че проектът между Столичната община и Европейската инвестиционна банка, специално за метрото, ще бъде в полза на гражданите, и ще доведе до повишаване качеството на живот. Един от бъдещите проекти, който обсъдихме, е енергийната ефективност на сградите. Смятаме, че това е важен въпрос за София, и ще се опитаме да го финализираме успешно. Ще продължим да работим и по проекта за управление на отпадъците. Обсъдихме също така и проект за Топлофикация София. Ще се опитаме да доведем този сложен проблем до край", каза Михай Танасеску.







Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Европейската комисия

България не е готова за приемането на еврото: ЕК

Европейската комисия и Европейската ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която