Иван Таков

Свързани новини

09.09.2024 16:09

9 септември е празник на победата над фашизма в България: Иван Таков

Видян 699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Девети септември е празник на победата над фашизма в България. Това заяви Иван Таков, председател на БСП - София. "Безспорен е фактът, че на 9 септември 1944 г. сред развалините на сразения престъпен фашистки режим избуява радостта от победата, щастието от свободата и надеждата за един по-добър свят. Това е истината за 9 септември, заяви той. - Ще повтаряме тази истина, ще я отстояваме, докато съществуват опити тя да бъде изкривена, подменена, изтрита, забравена. Ще я пазим от всякакви конюнктурни набези да бъде употребявана с користни цели от незрели политици. Защото историята има особеността да се повтаря. Според Маркс - първо като трагедия, после като фарс".

Иван Таков добави, че същите незрели политици, като онези, които в периода 1923-1944 г. са убивали без съд срещу заплащане от 50 000 лв. за отрязана глава, днес агресивно и шумно пропагандират, че в България не е имало фашизъм. "И си позволяват "компетентно" да наричат героите-антифашисти лумпени, терористи, убийци, коментира още той. - Именно тези "политици" създадоха и наложиха лъжите, че до 9 септември 1944 г. България била най-демократична, най-напреднала държава. Че убийствата от периода 1923 - 1944 г. са комунистическа измислица, че не е имало фашизъм, че Съпротивата била тероризъм. Че не е имало Закон за защита на държавата и по-късно (януари 1940 г.) антисемитски Закон за защита на нацията. Че тази "демократична" монархия не е убивала хора без съд, срещу заплащане - 50 000 лв. за отрязана глава.


1400 глави струват 70 млн. царски лева, както пише в полицейските архиви. Хилядите избити участници в Съпротивата, отрязаните глави по мегданите, изгорените 11 343 човешки души в пещите на Треблинка, хилядите убити от англо-американските бомбардировки и разрушена София не са банални подробности. Аз и стотиците хиляди като мен ги приемаме лично. Гордея се с моите предци - баба и дядо - двама от ръководителите на антифашистката съпротива в България, осъдени по три пъти на смърт от цар Борис III.


Няма да спра да възхвалявам дейността на моята баба Вълка Горанова за спасяването на българските евреи през "демократичната" 1943 година. Няма да скрия гордостта си от най-високата награда "Шофар", дадена й посмъртно от еврейската общност в България. Няма да крия номинацията й за най-високото звание, давано от Яд Вашем - "Праведник на нациите".

Лидерът на столичните социалисти е категоричен, че омразата никога не е решение. "Омразата е признак на незрялост. От историята знаем до какво води тя всеки път, каза той. - Всичките кризи в нашата държава, които се натрупаха през последните години, са резултат от дейността на незрели политици, изпълнени с омраза. От политици, които не познават историята. От "Новите българи" - "демократи", ренегати, приватизатори и откровен криминален контингент. Те откраднаха половинвековния труд на три поколения. Осъдиха мнозинството българи на унизителна бедност. Сега осъждат държавата на гибел... На 27 октомври предстоят избори. Омразата и омразните нямат място в Народното събрание. Честит празник!".




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъск е на път да стане първият трилионер

Мъск е на път да стане първият трилионер

Технологичният предприемач Илон Мъск е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Имате сериозни цели

Имате сериозни цели и нищо не е в състояние да ви