05.12.2008 14:13

Ангел Христов: "МВР се чуди как да ни заключи'

Видян 1953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пред ГДБОП се появи вторият “брат Галев” - Ангел Христов – по анцуг и без охрана, който дойде специално, за да разкаже на репортерите какво точно се е случило.


Според него около 6.00 часа тази сутрин "качулки" са нахлули в имението им в село Ресилово с обяснението, че издирват Пламен Галев във връзка със съдебното дело за побоя. Адвокатът на „братята“ Виктор Михайлов каза, че Галев не е бил призоваван по надлежния ред – нито му е пращана призовка, нито са го търсили по телефона. Въпреки това, според Христов, събратът му се явил в ГДБОП доброволно, може би като чул от медиите, че го издирват, но не е бил задържан. Ангел Христов каза още, че Оков е шофьор на съпругата му и може би затова го свързват с тях. Според него Оков в четвъртък е бил викан в прокуратурата в Дупница, но към него нищо не е предявявано и си е тръгнал. Той повтори, че това е пореден опит на МВР да ги дискредитира. "МВР се чуди как да ни заключи“, каза Христов и разказа какъв сценарий им готвят. Момче, срещу което имало дело, щяло да бъде пуснато да мине през границата с наркотици, след това да влезе обратно в България, и да го задържат с дрогата, като той каже, че е за Галеви. Имаме дежурен адвокат, който по цял ден стои с нас, поясни Ангел Христов". Министърът на вътрешните работи Михаил Миков каза преди това пред репортери, че става въпрос за случай, в който в “едно известно заведение преди време беше оказано физическо насилие върху едно лице”. Той допълни, че този и други случаи се движат в рамките на нормативните процедурни срокове. Става въпрос за едно лице, което се издирва по конкретно досъдебно производство, каза още министърът.
Тази сутрин Пламен Галев и Красимир Оков бяха обявени за издирване от МВР заради заплахи към журналистка от вестник "Струма" Лидия Павлова, която от няколко дни ходи с полицейска охрана. Тя се страхувала за живота си, след като през ноември синът й бе ударен в Дупнишко заведение от охранител на фирма на Галеви. По неофициална информация ден след побоя на телефона на Павлова е отправена заплаха, че ако решат да съдят побойника, синът й щял да бъде дискредитиран като наркоман. Баща на момчето е началникът на следствието в Кюстендил.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева