29.01.2009 16:30

Ангел Христов остава в ареста

Видян 1823 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състав на Софийски апелативен съд остави в ареста Апостол Чакалов, Владимир Ангелов – Цъклето и Ангел Христов, предаде БГНЕС. Пред журналисти адвокатът на Христов Менко Менков заяви, че не е учуден от решението, защото според него в такива случаи Съдът се произнасят в ползва на прокуратурата.


Към момента братя Галеви не притежават никакви оръжия, каза адвокатът. Съдът остави тримата в ареста с мотива, че има опасност да извършат повторно престъпление и че разследването е в начална фаза, в която на Прокуратурата е необходимо време да събере доказателства и е налице обосновано предположение, че към този етап са извършили престъпленията, в които са обвинени. Друг мотив на съда е бил, че от характера на обвинението се извежда и опасност да бъде извършено ново престъпление. В мотивите на съда не е имало определение, че групата на Галеви е вид италианска мафия, категоричен е адвокатът. "За нас беше важно определението на апелативния съд, за да чуем юридическата аргументация" допълни той. Братя Галеви са имали законно притежавани оръжия допреди година. В момента има справка по делото, че те не притежават никакви оръжия, разкри още той.
Минов отказа да коментира дали има доказателства, че Ангел Христов или Пламен Галев са упражнявали рекетьорска дейност: "В един по-късен етап ще искаме събиране на доказателства в подкрепа на нашата защитна теза и ако те бъдат уважени, в един по късен етап можем да дадем някакъв отговор на този въпрос". При промяна на обстоятелствата имаме право и ще преценим в кой момент за поискаме заедно с колегите промяна на мярката за неотклонение, довърши той. Секретните документи по делото са 3 листа, разкри Минов и коментира изказването на Христов, че името му не фигурира никъде в документите по делото с думите "явно е имал предвид, че не счита да има на лице доказателства за това, той да е извършвал някаква престъпна дейност". Към периода 1997-1998 г. никой от обвиняемите няма повдигнато обвинение, завърши адвокатът и коментира, че внимателно ще се запознае с показанията на свидетеля, твърдящ противното.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв