18.03.2010 16:02

Аню Ангелов: Заплатите на военнослужещите няма да бъдат намалени!

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Компенсационен механизъм, чрез който нетното възнаграждение на военнослужещите да не бъде намалено – това е моята позиция, това е и позицията на вицепремиера и министър на вътрешните работи”, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МО.


“Бих посъветвал военнослужещите да слушат внимателно какво говори министърът на отбраната и какво говори министър-председателят”, каза министър Ангелов, цитиран от БГНЕС. Антикризисните мерки ще се обсъждат на оперативно заседание на Министерския съвет, със синдикатите, в Националния съвет за тристранно сътрудничество и едва след това от правителството, добави той. Министър Ангелов уточни, че все още няма проект на документ по този въпрос.
“Има различни възможности за компенсация. Най-важното е в тази изключително тежка обстановка, в която се намира България, по отношение на финансовата криза да се намерят неприлагани до сега финансови инструменти, за да се излезе от кризата”, обясни министър Ангелов. В отговор на въпрос за предстоящите съкращения в Българската армия, министър Ангелов обясни, че в момента се извършва преглед на структурата на силите и първият етап от него вече е завършен. Той каза, че в момента е внесен проект на нов Устройствен правилник на Министерството на отбраната, който съкращава администрацията с 31%. Следва преглед на висшите командни звена, който трябва да приключи до 15 април, а третият етап обхваща преглед на структурите на батальоните. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително