05.02.2009 13:00

Атанасов:Ремонтът на "Тракия" за сметка на всички други ремонти на пътища

Видян 2733 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има договори, които са приключили, но има и договори, които не могат да бъдат прекратени, поради зимния сезон". Така отговори изпълнителният директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура"(НАПИ) Янко Янков на въпрос, дали всички договори на Агенцията с трите фирми на бившия изпълнителен директор Веселин Георгиев са приключили, предаде БГНЕС.


Съществуват развалени договори на два доклада на вътрешния одит от 28 януари. Обект на одита са били фирмите на Веселин Георгиев и обединения с тяхно участие, известните данни за свързани лица, и конфликта на интереси. Казусът на НАПИ с фирмите на Георгиев е бил обсъден и по време на проверката на ЕК в НАПИ, която е била на 29 януари. От ЕК са дали препоръка за предоставяне на информация, както за договорите, така и за имотните декларации на ръководството на Агенцията. Янко Янков обясни, че тъй като ръководителите се назначават със заповед на премиера Станишев, техните имотни декларации се намират в МС. До края на месеца обаче, те ще бъдат извадени от там и ще бъдат дадени за проверка на звеното за предварителен контрол.
По отношение на казуса с пътната отсечка на бул."Цар Борис 3" от НАПИ заявиха, че едва след като бъде представен сертификат от общината, за извършен ремонт, Агенцията ще предприеме действия по плащанията. От НАПИ предоставиха още споразумителен протокол от 17 октомври 2008 г., според който, СО се задължава да поддържа булеварда от Околовръстен път до "Александровия мост"-кв."Княжево".
По отношение на автомагистрала "Тракия", която не е включена в ОП "Транспорт" Иван Атанасов от НАПИ коментира, че въпросът с включването й в програмата се дискутира, но за ремонта са необходими около 800 млн.лв. Ремонтът на трите лота на АМ "Тракия" биха отнели изцяло средствата от бюджета на Агенцията, което означава: никой друг път да не се поддържа. От НАПИ съобщиха още, че е създаден специален координационен център между органите на МВР и Агенцията, с цел бърза обмяна на информация за критични ситуации по пътищата. За месец януари 2009 г. приходите от пътни и винетни такси възлизат на 103 250 817 лв. Това представлява увеличение със 114 % на приходите, спрямо миналата година. По отношение на кампанията по демонтирането на незаконните рекламни съоръжения по пътищата е установено, че около 1700 е общият им брой в страната от тях 723 са били премахнати. Рязко се е повишил броят на заявленията за узаконяване на нови съоръжения.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще общувате активно с колеги и познати


Днес ще общувате активно с колеги и познати. Споделете