26.01.2009 09:35

Бакърджиев: Завръщането на Овчаров от топлите страни даде топъл резултат

Видян 2048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завръщането му от топлите страни много бързо даде топъл резултат. Не съм изненадан, че Румен Овчаров за пореден път прехвърля проблема от болната на здравата глава. Това заяви пред btv бившият вицепремиер в правителството на СДС Евгений Бакърджиев по повод обвиненията срещу него, че е сключил неизгоден за България договор за доставка на природен газ през 1998 г., съобщи БГНЕС.


Сериозната истина е договорът на Румен Овчаров увеличил тройно цената на природния газ за България. Когато през 1998 г. ние подписахме договорите с руската страна, само за 9 месеца до края на 1998 г. природният газ, който получавахме, поевтиня с 30 процента. От 90 долара, колкото е цената на Исачка за 1000 кубически метра, спадна на 66 долара към 1-ви януари 1999 г. А сега вместо да има намаляване се увеличава цената, дотук двойно. Искам да кажа, че до 2013 г., по това което е оформил Румен Овчаров, цените на природния газ ще растат с още 30 – 32 процента, бе категоричен бившият вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Иван Костов. Евгения Бакърджиев заяви, че загубите от сключения от Румен Овчаров газов договор ще донесе на България около 2 млрд. долара. Чрез нашият договор природният газ поевтиня, заяви Бакърджиев. Според него в последните години България много засили позициите си около потреблението на синьо гориво. От 1998 г. до момента клиентите на газоразпределителните дружества са се увеличили двойно. Евгений Бакърдиев цитира депутати от опозицията, които са успели да видят договора на Румен Овчаров с „Газпром“ в секретната секция на Народното събрание. От него ставала ясно, че договорът за транзит е променен и гарантира интереса на Русия в България до 2030 г. Договорът за доставка обаче не е удължен до 2030 г. и е сключен до 2012 г.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е доста добър за вас, ако сте и в отпуска

Денят е доста добър за вас, ако сте и в отпуска, просто