Свързани новини

01.06.2020 11:02

Балкански поток готов до края на годината

Видян 1007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на АМ Европа и газопровода Балкански поток. Сръбският държавен глава пристигна на еднодневно посещение в България по покана на българския премиер във връзка с изграждането на двата проекта.


В началото на месец ноември м.г. Борисов прие поканата на Вучич и участва в официалното откриване на новоизградения автомагистрален участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш, Сърбия.


Въпреки закъснението от 2-3 месеца заради епидемията от коронавирус, нищо, че твърди, че през нея сме работили, до края на годината по газопровода Балкански поток ще потече природен газ от България към Сърбия, обяви Борисов.


Той коментира още, че газопроводът е с дължина 474 км и ще премине през землищата на 11 области в страната ни. За цялостната реализация на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат изградени и две компресорни станции - КС Расово и КС Нова Провадия.


По отношение на изграждането на АМ Европа премиерът изтъкна, че изграждането му е важно не само за България и Сърбия, но е и от ключово значение за обмена на стоки между Европа и Азия.  Стойността на инвестицията е 117 млн. лв. и се финансира изцяло от републиканския бюджет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв