Теглиш бърз кредит, за да платиш неотложна операция, зимните сметки за отопление, новите учебници на детето, за да отидеш на почивка, която ще изплащаш цяла година. И така спиралата се завърта. Докато установиш, че порасналото ти дете също е теглило бързи пари и ги залага на хазарт с надежда за чудо, което ще го измъкне от наследената бедност

Свързани новини

03.06.2024 10:47

Бързите кредити са модерно робство: Ваня Григорова

Видян 322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Теглиш бърз кредит, за да платиш неотложна операция, зимните сметки за отопление, новите учебници на детето, за да отидеш на почивка, която ще изплащаш цяла година. И така спиралата се завърта. Докато установиш, че порасналото ти дете също е теглило бързи пари и ги залага на хазарт с надежда за чудо, което ще го измъкне от наследената бедност. Това коментира Ваня Григорова, лидер на Коалиция „Солидарна България“. Тя добави, че такова е ежедневието за стотици хиляди семейства в европейска България. Водачът на листите на коалицията в 25 МИР в София, в Пловдив-град и за европейски парламент каза, че е забелязала проблема с разрастването на бизнеса с бързите кредити по време на обиколките си в страната.

„Това е едно от проявленията на модерното робство, представяно в наши дни като въпрос на личен избор и собствена отговорност. В цели райони на страната бюра за бързи кредити никнат редом до заложни къщи и пунктове за залагания, добави тя. - Коалиция „Солидарна България“ готви законодателни решения, за да спрем епидемията. В новото НС ще работим заедно с Мая Манолова по теми, които са ключови за нас - закона за банковите такси и частния фалит и възстановяването на справедливостта за гражданите. Добре е всеки да се замисли дали бързите кредити не са и резервоар за ловци на души и брокери на гласове. Защото зависимият човек често е лишен от всякакъв избор“.

Според Ваня Григорова друг голям проблем в държавата е фаворитизирането на частните болници за сметка на държавните, които за длъжни да минават през обществени поръчки, за разлика от частните.


"Така се стига до случаи, в които ни се налага да плащаме с до 28 пъти по-скъпи лекарства. Трябва воля, това трябва да спре. Аз вече имам успех, макар и на общинско ниво, каза тя. - Припомням, че в столицата беше подписан колективен трудов договор, с който се увеличиха с 30% заплатите на медицинските сестри в детското и училищно здравеопазване. А в НС нямаше нито една партия, дори и от опозицията, която да надигне глас срещу злоупотребите в полза на частните болници. Симптоматичен е проблемът с недофинансирането и проблемите на спешната помощ, парамедиците и шофьорите. По закон линейката трябва да закара пациента до най-близката болница, независимо дали е частна или държавна. Но много често частните болници отказват с различни обяснения. А шофьори на линейки от Пловдив, казват че живеят с по 3 дискови хернии и 2 бързи кредита”.

Лидерът на Коалиция „Солидарна България“ коментира и темата „Сребреница“. „Да, геноцид в Сребреница е имало, но проблемът за мен е непоследователността на ООН. Къде са резолюциите за арменския геноцид, за Ирак, за Волинското клане. Там украински паравоенни, сега провъзгласявани за национални герои от Киев, са избили над 100 000 поляци...”, завърши Ваня Григорова.


 Неплатена форма



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте.