Свързани новини

27.02.2018 14:52

ББР: Гинка лъже в офертата си! Уникредит се срамува от нея

Видян 7715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Гинка Върбакова е подала лъжлива информация в офертата си до централата на ЧЕЗ, разкри Българската банка за развитие. В нея държавната кредитна институция е цитирана за „рефинансиране на съществуващи заеми” за 65 млн. евро – близо 130 млн.лв. Банката категорично отрече още веднъж пред 19 минути такава сделка.
Намесването обаче не е случайно от страна на кандидатката. ББР в групата кредитори би могло да се превежда като държавна финансова подкрепа, след като присъствието на деклариралата близостта си с Гинка енергиен министър Теменужка Петкова вече е осигурило идеята за политически чадър. А оставката й на финала с обяснението за 20-годишно приятелство само даде потвърждение за това.
ББР е цитирана в офертата, която бе огласена от чешките медии. В нея се говори и за „банков заем от Уникредит” от 180 млн.евро.  Пред 19 минути шефът на комуникациите на групата в България Виктория Блажева заяви: „Отношения с клиенти или не като принцип не можем да коментираме”. Коментар в стил „нито потвърди, нито отрече”.
Тъй като тя не изрази протест от замесването на името на  италианската група, която държи най-големия трезор у нас, очевидно съществува някаква срамежливост за афиширане на отношенията с Гинка. На директно зададения въпрос дали има повод за притеснение при всички запори за дребни суми, несъществуващи лица и хора с фалшиви ЕГН-та в нейните фирми, отговор не последва. Мълчанието обикновено се приема като знак за съгласие. И е злато. Говорител на чешкото правителство вече уличи и все още министър Теменужка в лъжа, че "сделката е по чешкото законодателство". По българското е, отсече говорителят на кабинета в Прага.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей