Свързани новини

30.01.2013 12:03

"Белене" влиза в парламента до седмици

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След историческо броене на бюлетини на първия демократичен референдум, ЦИК оповести точния брой на гласоподавателите от неделя. 20,225%, или 1 405 463 души са дали вота си на въпроса за ядрената енергетика. 851 757 са посочили, че искат развитието на икономиката чрез нова АЕЦ, което е повече от половината от броя на участвалите. Това гласи решението на ЦИК. Решението е на база обобщените данни от гласуването в цялата страна, включително и в дипломатическите и консулските представителства на България. Резултатите подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд. С рекордното забавяне на преброяването настъпи пълен хаос сред партиите, които само предполагаха дали валидните бюлетини ще минат 20-процентовия праг за обсъждане в парламента.


До няколко седмици темата за АЕЦ "Белене" ще влезе за обсъждане в парламента, след като вчера стана ясно, че активноста на референдума е прескочила 20-процентната бариера. Това съобщиха депутати от ГЕРБ. Срокът ще бъде съкратен, въпреки че взаконно установеният срок е до три месеца след внасяне на предложенията. Според депутата от ГЕРБ Красимир Ципов трябва да бъде обсъдена и идеята за сериозни промени в закона за пряко участие на гражданите във властта.


Това, което се прокрадва в общественото пространство за значителни промени в закона, касаещи и праговете за подписка и задължителността на референдума, трябва да бъдат обсъдени внимателно. Нека все пак да се анализират резултатите от този референдум, коментира Ципов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец