18.12.2008 11:07

Без 13-та заплата и в Министерство на транспорта

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителите в Министерството на транспорта няма да получат 13 заплата или коледен бонус, заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев преди заседанието на правителството, предаде БГНЕС.


"Ако има средства, които остават от фонд "Работна заплата" по ДМС съответно се дава на служителите, но 13-та заплата няма да има. Допълнителното материално стимулиране си върви регулярно на тримесечие, така че не може да очаквате примерно да се даде голяма сума заплата", допълни министърът. Той бе категоричен, че в БДЖ не може да има 13-та заплата. "Важното е, че в БДЖ ще си получат всички заплати", обясни още Мутафчиев. Той подчерта, че парите предвидени в бюджета за БДЖ не са само за заплати, а и за инвестиции и за подкрепа на реформата. Мутафчиев посочи, че БДЖ и НКЖИ никога не са получавали толкова пари и в това отношение държавата е направила всичко възможно. „Очакваме много добро отношение и съпричастност от всеки работещ в ж.п. транспорта" , каза още министърът. Той обясни, че целта на разработената програма за транспорта е 60% от вагонния парк да бъде подменен. Програмата е за три години. „Необходими са ни още 50 броя мотрисни влакове, за да бъдат обхванати крайградските райони, но закупуването им трябва да става внимателно, защото у нас не произвеждаме", посочи Мутафчиев и каза, че се търси вариант със смесено дружество да се възстанови завода в Дряново.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Димитър Главчев

Свършихме си работата като служебен кабинет: Главчев

Не искам да звуча бенефисно, защото още ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се отдайте на пътувания и забавления


Днес се отдайте на пътувания и забавления. Вашето