Контрера

Свързани новини

08.05.2024 13:56

Без условни присъди и помилване за сексуални насилници: Контрера

Видян 436 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без условни присъди и помилване за сексуални насилници. Нужна е цялата тежест на закона за подобни престъпления. Това написа в страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера. Повод за реакцията му е решение на Районен съд Бургас по дело за сексуален насилник – рецидивист. Лицето е осъдено на 2 г. лишаване от свобода, но условно и с 5 г. изпитателен срок.


Стана практика съдът да се отнася твърде либерално към насилниците. Присъдата по този случай е смехотворна. Присъдата направо е обидна за обществото. А справедливост за жертвите кога? Докато във висините на властта си играят на съдебна и конституционна реформа, народът се чуди има ли власт въобще и защо въобще съществува съдът като институция! Тъжна, но вярна констатация, гневи се Контрера.


Това ли е ефектът от съдебната реформа? О, тя не била приключила. Ако това ще е ефектът, по-добре да не беше започвала в този си вид и от тези хора. Постановяването на подобни условни присъди за сексуални престъпления е цинизъм. Това е извращение на правото, коментира нелепата присъда на бургаските съдии войводата.


ВМРО - Българско национално движение поддържа предложенията си за опреден кръг престъпления да няма съкратено съдебно следствие, да няма възможност въобще за прилагане на условно осъждане, както и да няма възможност за помилване. Трябват сурови мерки, особено за сексуални престъпления и за посегателства над деца!


Крайно време е да тръгнем в посока по-строги наказания и никакви компромиси. Абсолютно недопустимо е съдът с лека ръка да претупва случаи като описания, категоричен е зам.-председателят на ВМРО.



Прилагаме пълния текст на позицията на Карлос Контрера:


Сексуален насилник в Бургас е осъден на 2 г. лишаване от свобода, но условно и с 5 г. изпитателен срок.


Районният съд в Бургас постановява присъдата по обвинение за две извършени деяния за блудство (едното над непълнолетно момиче) и за един опит за изнасилване. Вместо ефективна присъда - условна.


Вместо на максимума - на минимума. Какъв сигнал дава съдът към обществото, към насилниците и към жертвите? Прокуратурата ще протестира ниската присъда пред Окръжен съд Бургас, но стои със страшна сила въпросът какви ги вършиш районният съд.


Стана практика съдът да се отнася твърде либерално към насилниците. Присъдата по този случай е смехотворна. Присъдата направо е обидна за обществото. А справедливост за жертвите кога? Докато във висините на властта си играят на съдебна и конституционна реформа, народът се чуди има ли власт въобще и защо въобще съществува съдът като институция! Тъжна, но вярна констатация.


Това ли е ефектът от съдебната реформа? О, тя не била приключила. Ако това ще е ефектът, по-добре да не беше започвала в този си вид и от тези хора. Постановяването на подобни условни присъди за сексуални престъпления е цинизъм. Това е извращение на правото.


ВМРО - Българско национално движение поддържа предложенията си за опреден кръг престъпления да няма съкратено съдебно следствие, да няма възможност въобще за прилагане на условно осъждане, както и да няма възможност за помилване. Трябват сурови мерки, особено за сексуални престъпления и за посегателства над деца!


Крайно време е да тръгнем в посока по-строги наказания и никакви компромиси. Абсолютно недопустимо е съдът с лека ръка да претупва случаи като описания.


Ясно е, че съдът налага в крайна сметка наказанията, но парламентът е този, който пише правилата как става това и какви да са наказанията. Затова един от първите законопроекти трябва да бъде точно за ограничаване на възможността подобни типове да се измъкват леко за провинения си.


Нужна е справедливост!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци