Свързани новини

06.03.2020 12:29

БЛС: Правителството да не се поддава на шантаж

Видян 2316 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Български лекарски съюз изразяват в писимо до медиите своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в цитирам - "Политически битки и политически рекет"  във връзка с гражданското неподчинение  на петте медицински сестри, които се барикадираха в парламента от вчера следобед. В декларация от Пирогов призоваха цитирам -  "Премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност.

Български лекарски съюз заявява във връзка с дейстивята от снощи на обявилите гражданско неподчинение сестри ,  че цитирам - " Подобни действия са абсурдни и недопустими и че са окупация на парламента.


Лекарският съюз обявяват също че категорично се разграничават от действията на петте сестри и  цитирам - на "Хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.


В писмо от Столичната лекарска колегия също по повод дейстивита протестиращите сестри категорично се обявявиха цитирам - " против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването".

Лекарите призоваха премиера Бойко Борисов и правителството цитирам - "да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а политически характер. В противен случай от Столичната лекарска колегия заявяват, че са готови на контрапротест "в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване".


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.03.2020 12:56

    Сит на гладен вяра не хваща. Не че всички лекари цъфтят и вържат. Семейните с по 2000 и нагоре записани, приключват месеца с по 10-тина хиляди 1,5 лв - кпапитация за записан, около 1 и нагоре - за хронично болен, 12 на година - профилактика, 5 - ваксинация, 3 - на преглед . По специализираните болници също са добре, но в общинските и областните са с по 1000 лева плюс каквото изкарат на второ и трето място. Така е нагласена работата, сестри и лекари да делят един оглозган кокал. Вкарват пари в кацата и за определена пътека, а там има хора с черпаци и до сестрите с чаените лъжички почти нищо не стига. Решението е румънската система - касата финансира само държавни болници, частниците се оправят с парите от пациентите, лекар започва с 2400 лв, а сестра - 1600. Двете категории са държавни служители. От началната заплата нагоре се расте със стаж и специализации. Когато има увеличение - всички го вземат, а не както у нас - парите в кацата, а оттам - кой по-силен и с по-силно парламентарно лоби.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот