12.06.2024 11:52

БОЕЦ сигнализира ДАНС за "шпионаж в полза на Русия" от страна на полк. Марков от Величие

Видян 1038 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гражданско движение "БОЕЦ" внесе до Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) сигнал за действия на представящия се за полковник Николай Георгиев Марков, който е бивш служител на НСО и бе избран за депутат от ПП "Величие", съобщиха от БОЕЦ.

В сигнала се казва:

„…На 16 юни  2023 г., в публична страница в социалната мрежа Facebook с име "Николай Марков" е публикуван следният текст:

„Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те. Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?“

"Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков и по публична информация е негова и се администрира и списва лично от него", допълват от БОЕЦ.

Според тях, в текста на публикацията се съдържат данни, че Марков "събира и получава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация, свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби".

"БОЕЦ" иска от ДАНС "задълбочена и всеобхватна проверка на представените данни и информация за шпионаж в полза на Русия", както и "да се предприемат незабавни действия предвид, че Николай Георгиев Марков е избран за депутат и след встъпване в длъжност ще разполага с достъп до класифицирана информация, включително и до доклади и информация на българските разузнавателни служби и на българската армия".

"БОЕЦ" изисква ДАНС да провери дали ПП "Величие", на която Николай Марков е един от лидерите, е свързана с дейност в полза на Русия, и/или с някакви икономически, финансови и други престъпления от общ характер.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и