01/02

Свързани новини

30.03.2017 14:57

Бойко: Победата ми е изключително важна за Европа

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Победата на ГЕРБ има изключително важно значение за Европа и за опазването на нейните външни граници”, заяви на конференция на ЕНП в Малта лидерът на партията Бойко Борисов. Другите членове на делегацията като замовете му Фандъкова, Цветанов и Николов, пък използваха случая да си направят снимка за спомен с шефа на ЕК Юнкер. “Ние сме на границата с Турция и Черно море. Не можем да махнем вратите на къщите и да махнем и портата. България имаше най-добре защитената граница, но при влизането си в Европейския съюз бяхме принудени да я махнем. Изградихме я отново, благодарение на помощта от 320 милиона лева, за което сърдечно благодаря на ЕК и днес пак имаме най-надеждната граница”, подчерта Бойко Борисов. Той призова мигрантите да бъдат държани далеч от границите - в зоните за сигурност. Според Борисов тези, които идват, трябва да минават само през официалните „контролно-пропускВателни пунктове” – не е ясно дали грубата езикова грешка е на автора на речта му или на пресцентъра на ГЕРБ, чийто предизборен приоритет бе образованието.


По думите на лидера на ГЕРБ Европа се е справила прекрасно с „икономическата и финансова криза”. Бойко Борисов изтъкна пред присъстващите, че България е стабилна държава. “Предизвикахме предсрочните избори, за да потвърдим силата на ГЕРБ. За да продължи европейската и пронатовска политика. Постигнахме 3, 6% икономически ръст, 14 млрд. фискален резерв, 7% безработица, 27 % външен дълг, 0 инфлация и бюджетен излишък”, обясни той, без да назовава конкретна сума на излишъка, определян от него между 3,8 млрд. и 1 млрд. лв., а освен това не посочи борбата с контрабандата като източник на профицита. Борисов рече, че предстои България да кандидатства за чакалнята на Еврозоната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.