Свързани новини

27.07.2009 13:24

Борисов: Няма да допусна етническа нетолерантност

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сградата на Министерски съвет досегашният министър-председател Сергей Станишев предаде управлението на страната на новоизбрания премиер Бойко Борисов, предаде БГНЕС.


Предаването на изпълнителната власт стана след като Борисов и неговият кабинет бяха одобрени от народните представители. След свободно и демократично проведените избори правителството ни предава властта на новия кабинет на Бойко Борисов, каза Станишев. Той поздрави Борисов за високата подкрепа, която той и неговата партия са получили по време на парламентарните избори. Станишев каза, че се чувства горд, че през последните четири години от неговото управление страната ни се е развивала успешно. "Далеч съм от мисълта, че правителството, което си отива днес е било перфектно. Пожелавам на новото правителство да работят за България с високо чувство за отговорност", каза още Сергей Станишев.
"От опита, който съм имал като главен секретар и кмет знам, че в едно управление има и добри и лоши неща. Всичко, което е направено добро от ваша страна ще бъде продължено", каза от своя страна Борисов при приемането на поста. "Две неща обещавам - да не допусна етническа нетолерантност и политически гонения", каза още новият премиер.
Борисов бе категоричен, че нито ще допусне етническа нетолерантност, нито политически гонения на когото и да било.
Ако има някакви нарушения за тях ще има правосъдие. Той подчерта, че винаги се е стремял да бъде пръв, но не и да отиде в крайност. По време на изказването му, технически проблем с озвучителната апаратура на МС накара премиера Борисов да се пошегува, че може би става дума за саботаж, тъй като при изказването на Станишев такъв проблем нямаше. Той подчерта, че всичко, което са направили министрите от предишния кабинет, което е добро и толерирано от Брюксел ще бъде продължено, но слабостите трябва да бъдат отстранени. Борисов наблегна на необходимостта от политически диалог между новия и стария кабинет и посочи, че колкото по-често се връщат в миналото, толкова повече това ще тежи. Приоритетите на новия кабинет ще бъдат насочени към осъществяването на европейска интеграция, засилване на национална сигурност и въвеждане на еврото като парична единица. „Да сме живи и здрави и Бог да е с нас, пожела новият премиер.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец