Свързани новини

29.10.2021 09:36

Борисов призова за мост за приятелство със Северна Македония

Видян 1046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония. Днес 154 души починаха. България продължава да е на първо място в Европа по смъртност, започна срещата бившият премиер. Бяхме пример за Балканите, а Радев всяка седмица тегли нови и нови заеми, продължи той. „Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен“, изтъкна той. „Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете“, обърна се Борисов към делегацията българи от Северна Македония.


„Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който иска КС да не разглежда делото, защото този министър не е вече министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава конституцията“, коментира Борисов.


„Когато вие се молехте в Македония за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. лева, а те ги продадоха на Норвегия. По половин милиард на седмица теглим дългове, бяхме за пример на Балканите, а сега дори не ми се говори на тази тема. Учениците не участ, абе всичко най-лошо, както можеше да ни се случи, се случи“, заяви още той.


Борисов категорично заяви и че подкрепя Македония по пътя към ЕС и е важно двете страни да направят мост на приятелство.


От организациите на българите в Северна Македония заявиха, че отношението към тях в Северна Македония е много лошо и трябва да се направят промени в конституцията в страната, за да може това да живеят по-добре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително