Свързани новини

23.04.2009 12:40

Борисов: Това е компромат на Бисеров

Видян 1963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм получавал никаква призовка и никой не ме е търсил от Белград. Това каза специално за БГНЕС кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза това в отговор на въпрос "дали е призован от Окръжния съд в Белград по делото срещу Сретен Йоцич, насрочено за 26 октомври т.г.", както съобщи депутатът от ДПС Христо Бисеров. Бисеров ръководи временната анкетна комисия за евентуални връзки между Борисов и сръбския наркотрафикант. Според Бойко Борисов, това е компромат на Христо Бисеров.
Комисията бе създадена миналата седмица заради твърденията на Йосич пред съда в Белград по-рано този месец, че в България се е ползвал от закрилата на бившия главен секретар на МВР Бойко Борисов и оръжейния търговец Николай Гигов. Бойко Борисов категорично отхвърли тези твърдения и каза, че това е директна заплаха срещу него. Бившият главен прокурор Никола Филчев съобщи, че Борисов като главен секретар на МВР е ръководил лично операцията по задържането и екстрадирането в Холандия на Сретен Йоцич, по-известен с прякора Йоца Амстердам.
За Сретен Йоцич - Йоца Амстердама се твърди, че е един от главните босове на сръбската организирана престъпност и е некоронованият балкански "крал на кокаина". Той бе зрелищно арестуван от служители на НСБОП през 2002 г. в центъра на София, където живееше под чужда самоличност. После бе екстрадиран в Холандия да излежава там влязла в сила присъда. След изтичане на наказанието холандците го върнаха през 2006 г. на Сърбия, където също бе изпратен зад решетките по обвинения за поръчкови убийства на мафиоти, атентати срещу държавни служители, контрабанда на огромни количества наркотици, фалшифициране на пари. За повечето от тези престъпления обаче доказателства и свидетели не можеха да бъдат намерени и през май 2006 г. Върховният съд на Сърбия пусна Йоцич на свобода срещу гаранция от 300 000 евро. В момента той живее в луксозна резиденция, разположена в най-престижния и скъп квартал на сръбската столица "Дедине". Там се намират много дипломатически мисии и резиденциите на политическия елит на страната.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Еверест става все по-висок и има необичайна причина за това

Еверест става все по-висок и има необичайна причина за това

Учени смятат, че са открили обяснение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби