Свързани новини

07.08.2017 10:38

Борисов в Полимери: Всичко е разграбено, а собствениците имат Мерцедеси-Майбах

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод Полимери – Девня предаде радио Фокус. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат Мерцедеси-Майбах и ни дават оценка, заяви още Борисов.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни той. Борисов констатира, че активите на купените предприятия отиват в частниците, а замърсяването за данъкоплатците.“ „В момента държавата всички разходи и и виждате в какво положение са резервоарите“, каза той.


На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията“. „Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от не парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че тази сутрин той е разговарял по въпроса със Сотир Цацаров.



 „Даже сутринта преди няколко минути му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на „Нефтохим“ от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме“, каза още Бойко Борисов.


„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи. Това е историята на българския преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си“, добави Борисов.



Ако дадем тон за единност и за няколко стъпки за решаване на проблема, затова апелирам към всички, аз мисля, че ще успеем да намерим работещ механизъм“, коментира той повод проблемите около защитена зона "Комплекс Калиакра" и предстоящата във вторник среща в Министерски съвет.



По повод позицията на протестиращите, че не искат да седнат на една маса със създателите на Натура 2000, премиерът коментира: „Ще ги разделим в Министерски съвет на две зали, но в крайна сметка всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Така че, колкото и да не ни е приятно на един или на друг в края на краищата е хубаво да седнем и да решим заедно въпроса“.

 
„Ако трябва ще ги разделяме, ще ги събираме, но трябва да излезем с решение, което да удовлетворява и данъкоплатците, които ще плащат, и Брюксел. Вече сме влезли във връзка с малтийския комисар Вела. Говорили сме си днес той да провери цялото досие и утре, сигурно до обяд, ще разговаряме по телефона, макар че то доста е излязло от техните правомощия вече. Но, ако дадем тон за единност и за няколко стъпки за решаване на проблема, затова апелирам към всички, аз мисля, че ще успеем да намерим работещ механизъм. Иначе, ако всички казваме - аз не искам с този, другият не иска с онзи, какво ще ги събираме и за какво ще го правим това нещо? Трябва да го свършим. Или трябва да го решими или яко плащане, както за много други неща“, посочи още Борисов.











 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв