Свързани новини

26.03.2013 12:34

Британски медии: Камерън преувеличава проблема с имигрантите

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските медии и големи европейски издания предупредиха за всяване на паника и преувеличаване на проблема с имигрантския поток от българи и румънци. Така някои издания реагираха на плановете на премиера на Великобритания Дейвид Камерън да ограничи правата на имигрантите. Мерките предвиждат намаляване на социалните придобивки за чужденци, пристигнали да живеят в страната от други държави в Европейския съюз.


„Дейли мейл" пише, че предложенията да бъде ограничен достъпа до здравните услуги и жилищното настаняване, са провокирали враждебни реакции от страна на лекарите и местните власти. Има и предупреждения, че това ще провокира правни действия от Брюксел.

Възможно е да се появи психологическа бариера у наемодателите за даването под наем на апартамента си на гражданин на Източна Европа, коментира в ефира на bTV студентката във Великобритания Ана Димитрова. Според нея това ще стане и икономически проблем, защото обикновено студените, идващи от Източна Европа търсят по-евтини апартаменти, тъй като не могат да си позволят скъпите общежития още в първата година.

Според „Дейли телеграф" обещанието на Дейвид Камерън да намали натиска върху обществената система от имигрантите е посрещнато с обвинения, че „всява паника" и преувеличава мащаба на проблема.

„Гардиан” коментира, че Найджъл Фарадж- политикът с най-крайни изказвания към България и Румъния, изведнъж изглежда, че управлява страната, въпреки че неговата партия няма членове в парламента и едва ли ситуацията ще се промени на следващите избори.

„Файненшъл таймс" пък цитира директора на британския Национален институт за икономически и социални изследвания, който твърди, че имигрантите допринасят повече за обществените услуги, отколкото самите те струват на системата. Димитрова е категорична, че обявените от премира Камерън крайни мерки биха попречили на хората, които действително искат професионална и академична реализация във Великобритания.

По думите й България и Румъния са пропуснали шанса да се преборят на дипломатическо ниво следващата страна членка в ЕС да не понесе подобни ограничения. „Можехме да се погрижим Хърватия да не се сблъска с подобно дискриминационно отношение, но не успяхме. В същия момент пък САЩ работят за либерализиране на имигрантския режим, така че нещата се балансират”, посочи тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни