Свързани новини

25.11.2016 13:42

БСП: Срещу 160 млн. предадохте националния интерес

Видян 1842 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да носим отговорност за ваши грешки и за национални предателства, но ви предлагаме оттук нататък да помислите и да намерим политическо съгласие по пет конкретни действия. Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, в декларация от името на парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.


Корнелия Нинова заяви, че конкретният повод за случая в Харманли е бил затварянето на центъра и налагане на карантина заради опасността от наличие на заразни болести. „За нас обаче причините са по-дълбоки и поне две. Първо, неадекватната политика на Бойко Борисов по тема бежанци и нежелание да се чуят разумни аргументи“, заяви лидерът на БСП. „Разбира се най-важното е как да се действа оттук нататък, за да се гарантира националната сигурност и спокойствието на българските граждани. Нашата критика тук не е от вчера, а е от месеци и е основно за това, че не защитихте националния интерес“, обърна се Нинова към мнозинството.


По думите ѝ вчера в Европа, когато се е повдигнал въпросът за замразяване на членството на Турция в ЕС, Борисов е обърнал говоренето си. „Под натиска на Европа и срещу 160 милиона предадохте националния интерес и приехте постановление 208 за трайно заселване на бежанци“, коментира Нинова. Тя отчете, че управляващите са критикували строителството на оградата по границата, а всъщност само са я оскъпили и не са я достроили.


Лидерът на БСП подчерта, че каналджийството се превръща в бизнес. „Залавяте около 4000 на вход, 13 хиляди в страна на изход“, коментира Нинова. „Тук идва логичният въпрос какви са тези хора, включително и тези, които се разбунтуваха вчера. Не са бежанци от войните. 52% са от Афганистан, 20 от Ирак, и само 13 от Сирия, т.е. бежанци от войни. Как са влезли, на какво основание пребивават тук?“, попита Нинова и отчете, че управляващите са нападнали БСП, когато са ги критикували по тази тема.


„Резултатът от тази самонадеяност го виждаме, вчера министър-председателят призова да не си прехвърляме вини. Малко късно се сети“, коментира лидерът на БСП и подчерта, че премиерът го е направил след като е паднал от власт. Според лидера на БСП е необходимо наистина незабавна екстрадиция на тези, които не са бежанци от война, а са мигранти, икономически и всякакви други.


„Второ, армията на границата и драконовски мерки срещу нелегалното пресичане. Ускорено изграждане на оградата, ако може без да крадете от тези пари. Четвърто, отмяна на постановление 208“, изброи Нинова и допълни, че е необходима позиция в Европа за искане на преразглеждане на Дъблинското споразумение.


Корнелия Нинова подчерта, че от БСП няма да позволят на управляващите подадената оставка да ги спаси от отговорност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни