29.11.2010 11:36

Бул. Брюксел отвори предсрочно

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реконструкцията на бул. Брюксел – един от най-големите проекти на Столичната община, бе официално финализиран тази неделя. В късния следобед кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов прерязаха лентата на ремонтираното правителствено трасе.
Обектът беше завършен за "над два пъти и половина по-кратък срок от предвиденото в договора. Това е начинът да работим, за да може София по-бързо да се реконструира“, каза по-рано през деня по БНР Фандъкова. Проектът беше започнат в края на юли и приключва сега.
Градоначалникът изтъкна, че за първи път у нас на такъв натоварен участък е поставена шумоизолираща стена. Тя е с обща дължина 1320 м и осигурява намаляване на шума под границите на допустимото. Както 19` вече писа, защитната стена е по идея на кмета Йорданка Фандъкова. Изпълнението й е бонус от изпълнителя Глаболгарстрой.
На трасето „има отделено място и за цветя, които в началото и в края на съоръжението ще бъдат в цветовете бяло, зелено и червено. Ще има и коледна украса“, съобщи още кметът.
„Този ремонт е доста красноречив и нагледен пример за разликата в работата на предишните правителства и това на ГЕРБ“, каза при откриването премиерът Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Той даде десет години гаранция за новия път. Ако възникне проблем, плаща фирмата изпълнител ГБС – Инфраструктурно строителство, а не - общината, каза още Борисов.
Столичният булевард е цялостно ремонтиран. Общата дължина на трасето е 4360 м, от които пътна част извън съоръжението 88 м, естакада – две по 2 136 м, с обща дължина 4 272 м. Стойността на обекта е 16,19 млн. лева, които са осигурени от държавния бюджет.
240 000 лева от предвидените за проекта са останали неусвоени. По думите на премиера "те ще отидат за кръстовището на ул. Сребърна".


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион