30.06.2009 17:22

Бум на заразени със СПИН в Пловдив от началото на годината

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестима пловдивчани са заразени със СПИН само през месец юни, обяви директорката на Кожно-венерологичния диспансер д-р Елена Дякова. Бройката бележи рекорд за един месец, коментират специалисти. С последните случаи заразените от началото на годината в Пловдив стават общо 15 души.


Всички серопозитивни са венозни наркомани от циганския квартал "Столипиново", съобщи dir.bg, като се позова на данни, посочени от лекарите. Страшна епидемия се вихри сред зависимите в гетото, изтъкнаха от диспансера.


Между новите заразени със СПИН вече има хора и в по-напреднала възраст до 40 г., каза д-р Дякова. Новооткритите серопозитивни са мъже. Всички до един са затворници в Пловдив и са наркомани, които лекуват зависимостта си, обясниха от инспекцията.


Пловдив и Пазарджик са на второ и трето място по брой болни от СПИН и се нареждат веднага след София, сочи статистиката. За миналата година в Пловдивска област са били регистрирани нови 22-ма заболели, докато сега само за полугодието болните наближават тази цифра, коментираха лекари. Общо за страната през миналата година са били регистрирани 904 ХИВ-позитивни, като от тях 12 са жени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв