Свързани новини

02.09.2011 16:09

Бургас-Александруполис в "спящ режим"

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската държавна компания "Транснефт" няма да се откаже от нефтопровода "Бургас-Александруполис", независимо от позицията на България, но може още тази есен да приведе проекта в "спящ" режим. Това е завяли пред РИА "Новости" вицепрезидентът на компанията Михаил Барков.


 


Той пояснява, че под "спящ" режим се разбира положение, пир което само един служител се оставя да движи делата в офиса на проектната компания в Амстердам. По този начин разходите по проекта ще се минимизират. Барков за пореден път напомня, че България не погасява задълженията си по съвместния проект и всички нейни разходи досега се поемат от руснаците. Той подчертава, че руската страна, която притежава 51% от проектната компания за нефтопровода, никога няма да стане инициатор за замразяване на проекта.


 


България също няма намерение да понесе отговорността за развалянето на сдружението, в което участва и Гърция с 24.5%. За тази цел българското еко министерство поиска преди време актуализация на доклада за ОВОС и неговата основна преработка. Целта е проектът да се преработи и вместо сегашното разтоваряне на танкерите с нефт в открито море в бургаския залив, да се постори нефтен терминал. В противен случай българската страна няма да даде еко разрешение и по този начин ще си спести евентуален съдебен процес, в който руската страна може да иска обезщетение от милиони за направените разходи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Днес, ако усетите, че чашата вече е преляла, не сдържайте емоциите си

Днес, ако усетите, че чашата вече е преляла, не