Свързани новини

10.01.2010 15:54

ЧЕЗ обърна София на дискотека, всички на бунт на 13 януари!

Видян 2111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спиране на електричеството за по 2-3 часа превърна половин София в дискотека. Европейската ни столица не помни такъв режим на тока от 2 десетилетия. При това, тогава имаше реална икономика, а сега нито се развива производство, нито пък атмосферните условия са тежки.


В Борово, където през последните месеци токът редовно си гасне на пресекулки и е ясно за всички без ЧЕЗ, че има сериозен проблем, който така и не се отстранява, два часа – между 7,20 и 9,15 ч. в четвъртък вечерта майките нямаше как да сготвят вечеря на семействата си и да изкъпят децата, които си легнаха гладни и мръсни.


Същата картина се разигра и в съседните квартали Бъкстон, Белите брези, Павлово като някъде аварията продължи 3 часа. От 50 минути до 2 часа беше прекъсването в Славия. В петък сутрин дойде ред на Овча купел и Горна баня. Точно на излизане за работа хората нямаше как да се изкъпят и да закусват, понеже от 6,53 до 8,20 часа бяха лишени от елементарната услуга, за която ежемесечно заплащат абонаментна такса и чиято цена непрекъснато расте.


С началото на работния ден след 9 часа проблемът се прехвърли в Люлин. Три пъти гасна тока в най-големия квартал на София, където живеят около четвърт милион души.


Операторките на телефон 112 наизуст знаят номера за оплаквания на ЧЕЗ, което показва колко добре компанията поддържа системата. Обадили се на нейния телефон обаче абонатите истерясват. Първо им се налага да чакат повече от минута, докато се включи приемащ сигналите им. После получават обяснението: “Има авария”, което и без това им е ясно. И никакви други разяснения, камо ли отоговор колко време трябва за отстраняване.


Само напомняме, че заради кривата сделка на Лидия Шулева и кръга Капитал да продадат на чехите енергото в София, токът у нас е по-скъп от този в “бедни” страни като Финландия и Франция. Че само на строителните ни фирми се дължат 120 милиона лева за неизплатени трафопостове. Че държавата гарантира нечуваните 12% печалба на чуждата компания, въпреки че е обрекла своя частен бизнес на умиране. Че шефът на ЧЕЗ взема 15 милиона лева годишно като заплата и бонуси. Че в българския борд на дружеството има хора с месечни възнаграждения по 20 000 лева.


Заради публикациите на 19’ разкриващи уродливата практика на ЧЕЗ първо бе отстранен пиарът на компанията, все едно той спира и пуска тока и харчи милиони. В петък обаче си отиде и новоназначеният, преди няма и три месеца, шеф на компанията у нас. Но и това не е достатъчно! 19’ призовава всички граждани, засегнати от човеконенавистната политика на ЧЕЗ да се включат в протеста срещу монопола. Стартът е на 13 януари пред централата на ЧЕЗ на Раковски и ще продължи пред Народното събрание, където работят тези, под чийто чадър компанията граби народа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв