Свързани новини

22.03.2016 15:13

Човек предупреден, наполовина е спасен: 19’ от 3 години бие аларма за терористите

Видян 2579 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Когато през лятото на 2013 година вестник 19 минути и сайтът 19min.bg първи започнаха да пишат за опасностите от т.нар. бежанска вълна към България и Европа, да снимаме и да показваме подозрителните типове в София, първо ни обявиха за ксенофоби.
После, когато през последната година безброй пъти писахме – отново първи от медиите у нас, за предупрежденията на руското разузнаване и на сръбските власти, че не е нормално над 80% от нахлуващите в Европа да бъдат млади мъже (потенциални терористи) и пак такъв процент да бъдат не-сирийци, а ЕС не просто да ги приема, че и Меркел чак да ги кани от наше име и за наша сметка, ни обявиха за антиевропейци.
Накрая, когато и ние, както част от медиите у нас, цитирахме речта на Путин в ООН миналата есен, в която лайтмотивът беше: „Сега поне разбирате ли какво сътворихте” (с Арабската пролет, разбиването на светските държави в Ориента и създаването на ИДИЛ), ни включиха в оръжията на „хибридната война”.



Като възпитаник на Италианския лицей, гледам да бъда верен на една гениална пословица на нацията от Ботуша, която гласи: „Човек предупреден, наполовина е спасен”. Ето това всъщност се опитахме да направим ние от 19 минути – да бием камбаната, пък който чул – чул, който разбрал - разбрал. За много други хора обаче важи една английска пословица: „Отказът да погледнем фактите не ги променя”.



Не се радваме, че се оказахме прави нито за това, нито че некадърният екип във Външното ни министерство и практическата липса на външнополитически съветник на премиера е сериозен риск в този настръхнал свят.
Ужасяваме се, че незачитането на мнението на „незначителни медии” (какъв нонсенс в 21-и век) у нас и в цяла Европа доведе до трагедията на летището и в метрото на Брюксел. Десетки невинни хора платиха цената за високомерието на своите политици. Ще напомним вчерашната си публикация, че въпреки всички предупреждения канцлерът на Германия Меркел – неназначаваната от никого „майка на Европа”, обяви, че нямала намерение да си променя политиката. След всичко, което причини на 500 млн. европейци. Прав е премиерът ни Борисов да я критикува, макар и по един елегантнен начин. Въпросът е да бъде променена Европа на Меркел и да стане Европа на мислещите хора.

Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.