Свързани новини

07.01.2014 10:58

Чудовищен студ в САЩ: Минус 53 градуса по Целзий тази сутрин

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В град Комъртаун, щата Монтана, тази сутрин бе измерена най-ниската температура в САЩ – минус 53 градуса по Целзий, предава Блиц. В ранните часове във вторник невижданият студ продължава да държат в плен много райони на САЩ. Расте и броят на жертвите. Властите призоват жителите да си останат по домовете, съобщава Франс прес.Щатите Северна Дакота, Южна Дакота и Минесота също са силно засегнати от студа. На места в САЩ бе доста по-студено от Южния полюс, където температурата е около -33 градуса по Целзий. В Минеаполис, щата Минесота, през нощта живакът показа -30 градуса по Целзий.


Студът проникна дори в южните части на САЩ, застрашавайки насажденията и домашните животни от измръзване. Във вторник сутринта в американската столица Вашингтон времето бе сравнително меко – минус 11 градуса по Целзий, но вятърът там е силен.


Междувременно, американската метеорологична служба предупреди, че студът се придвижва на изток.


В резултат на лошото време въздушният трафик е в хаос, докато много пътници все още се опитват да се върнат по домовете си след новогодишните празници.


В понеделник над 4300 американски полета бяха отменени, половината от които в Чикаго, а над 6500 авиокурса бяха извършени със закъснения.


Най-малко 18 души са загинали заради полярните студове в САЩ, предават местните медии. Сред загиналите е 71-годишна жена, страдаща от Алцхаймер, която е починала от хипотермия, след като се е изгубила в щата Ню Йорк.


Тялото на 90-годишна жена е било намерено по лице в снега близо до нейната кола в Охайо в понеделник сутринта. Най-малко 12 души са загинали при катастрофи, причинени от поледици, включително четирима души, чийто спортен автомобил е излязъл от магистрала в Минесота и е паднал в река Мисисипи.


Четирима мъже в Чикаго на възраст между 48 и 63 години са починали от сърдечен удар, докато са почиствали натрупания през уикенда сняг.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Задържаха мъж, продавал наркотици на работното си място

Задържаха мъж, продавал наркотици на работното си място

Задържаха мъж, продавал наркотици на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате шанс да осъществите нови интересни запознанства

Днес ще имате шанс да осъществите нови интересни