Сега за битността на „комуникационен специалист”, както беше представен пратеникът на ПП-ДБ и консултант на водещата от партиите в коалицията за втори поредни ИЗГУБЕНИ избори.

Свързани новини

10.04.2023 09:25

CocaCola, BILLA, Microsoft ни учат как да правим кабинет, що за наглост?

Видян 4276 пъти | Коментари 7
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалният пиар на CocaCola, BILLA, Microsoft странно защо се оказа тв застъпник коалицията ПП-ДБ да брани нейните тези защо не трябва да има редовно правителство в България в Панорама. Вината не е на БНТ, тя пита централите, оттам й дават говорители. Ще направим и важното уточнение, че спецпратеникът на Доброто е и официален пиар на Vivacom, свързвана с руската санкционна още от 2014 г. банка ВТБ и сътрудничество с ДПС.


В чието правителство „Орешарски”, срещу което и демократичната общност, и ГЕРБ протестираха, сегашният представител и консултант на ПП-ДБ беше началник на кабинета на вицепремиер. Прости факти. Както и друг исторически момент: след успеха на протестите, сегашните играчи, които не можели да намерят път един към друг Да, Бг, ДСБ и ГЕРБ направиха кабинет. Пък бяха същите хора със същите лидери...


Сега за битността на „комуникационен специалист”, както беше представен пратеникът на ПП-ДБ и консултант на водещата от партиите в коалицията за втори поредни ИЗГУБЕНИ избори.


Първото впечатление, понеже комуникацията по тв е над 80% невербална, е просто: когато човек носи старомодно сако, се налага да сяда върху долния му край, за да не се гърчи в раменете, както се получи в Панорама на големия експерт, а да стои право. Това е А и Б на явяването пред камера. А той допуска тази грешка за пореден път. Невероятно е човек, който учи другите как да се държат в медиите, причинява на себе си да изглежда неугледно и антипиарски. Когато решението е толкова просто и толкова отдавна световно известно.


Второто впечатление: българският език има своите правила. Те са задължителни за всички, особено пък за хора, които имат каквито и да било претенции. Няма думи като „говоримЕ” – има „говорим”, няма „стигнемЕ” – има „стигнем”, а повтаряемостта на използването на грешните варианти, каквото наблюдавахме от пратеника на „умните и красивите” говори за липси по отношение на елементарната грамотност. Няма и дума „излезНаха” – казва се „излязоха”.


Ако такива са ни комуникационните експерти, да закриваме бизнесите и партиите, на които те дават съвети, защото обричат нацията ни на неграмотност. И нещо повече – от екрана проповядват тази неграмотност, което е немислимо.


Още по-тежко и даже непростимо е, ако някой се представя за комуникатор и дори просто за грамотен човек, да използва несъществуващи, не просто погрешно употребени думи. В случая с пратеника на Доброто Аламанов става въпрос за „неслучване”. Такава дума няма.


Полуграмотността, насаждана с всички възможни претенции открай време от разградската медийна група, известна с флагмана си Капитал, нанесе тази щета на българския език, а кой знае защо се позволява това да се лее безкритично и в ефира...


Ако някой действително е, а не само се представя за комуникационен експерт, той не може да си позволи никое от изброените неща.
А клиентите му нека се засрамят! Има защо.


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 12.04.2023 11:18

    масовата убийца лайнянка е прекарана през паспортния контрол за туристи в Китай за разлика от Макрон или как Китай вижда ЕС - като едно нищо, само нашите соросоидни плъхове ни тикат зорлем в капана на глобалните фашета с идеята да си спасят краденото

  • 006 Anonimen 12.04.2023 01:24

    И КРИМИНАЛНИТЕ ОЛИГАРСИ са дирижирани марионетки на външни сили, като си въобразят, че нещо зависи от тях, заминават на почивка

  • 005 Anonimen 12.04.2023 01:18

    У нас банда тарикати основават нещо и започват да търсят електорат.

  • 004 Anonimen 11.04.2023 23:00

    Вие май не сте разбрали - българияТА се управлява от криминалите олигарси от криминалния преход на криминалния комунизъм към криминалния глобализъм и интернационализъм на криминалите. Партиите, политически уж,са лобистите на above mentioned. Спете спокойно до деня, в който няма да се събудите.

  • 003 Anonimen 10.04.2023 17:04

    това е най- малкия проблем, драги, там трябва да са юристи, икономисти, енергетици, медици, изобщо компетентни и опитни специалисти, а не дръж ми шапката борци, щангисти, властитутки и всякакви тутки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес е ден за систематична работа и организация на предстоящите задачи

Днес е ден за систематична работа и организация на