31.08.2024 18:08

ДаБГ с ултиматум за цепене на ППДБ до вторник, на Доган ли ще пристане?

Видян 1229 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да, България постави ултиматум до вторник 3 септември останалите в коалицията ППДБ да приемат нейната програма за програма на коалицията или заплаши да излезе от нея в получено в редакцията писмо, наречено по соц-директорски "резолюция", което ще рече нещо финално и безапелационно.


Както стана ясно, всъщност споровете са за листите и играта с преференции, като ДаБГ "изгоря" на вота 2 в 1 за парламент и евродепутати по-рано тази година и не можа да вкара нито в НС, нито в ЕП най-важните си хора, станала жертва на хитруването на партньорите.


Припомняме, че дни по-рано уж подалият оставка още през юни, но несменен до момента лидер Христо Иванов обяви сближаване с Ахмед Доган, нищо че само преди 4 г. го атакува с лодка пред морските сараи. Дали той предлага избираеми места и в кои точно листи предвид войната в ДПС, не е ясно.


За ДСБ - партията на Костов, обявил Доган и ДПС за "проклятие", такава възможност за партньорство би била самоубийствена, а това е другата половина от ДБ.


След това хората на Иванов представиха първия си ултиматум към коалиционните партньори със срок до края на месеца, т.е. днес. В петък следобед удължиха термина с 3 дни.


Засега няма официална реакция от другите участници в ППДБ, като напомняме, че само преди 3 месеца коалицията беше напусната и от зелените, които се явиха сами на юнските избори. 


Така 50-ия парламент остава в историята като най-конфликтния, макар и един от най-кратковременните, след като се разцепиха няколко групи в него: първо новаците от Величие, после БСП, ДПС, сега на път е да го стори и ППДБ.


Целият шум води до покачване на резултатите на ГЕРБ и Възраждане, които се очертават като първа и втора сила за изборите на 27 октомври, както и вероятно за също останалата монолитна партия на Слави ИТН. 


Радостина Тонева 


снимка: Труд



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

София - новото море

София - новото море

Човек нямаше нужда да ходи до морето, за ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог