+ Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Свързани новини

05.08.2024 16:47

+ Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Видян 863 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила. Негово светейшество се качи пеша на 2282 метра надморска височина, край третото по височина езеро на циркуса. Водоосвещението се случва за първи път.

Водоосвещението е част от поклонническото пътуване "Рилският Чудотворец“, което започна в София на 1-ви август в старинния столичен храм "Света София“, а приключва утре, на Преображение, със служба в храма на Рилския манастир. Участват духовници, епископи, свещеници, миряни, православни християни, които се отправят с молитва и песнопения по пътя на мощите на свети Йоан Рилски, пренесени от Търновград през София в Рилската света обител през 1469 г.

В ранния следобед поклонниците ще преминат по Рилското било и ще започнат спускане към Рилския манастир. Походът продължава 8-9 часа, казах планинари. Очаква се към 19.30 часа поклонническото пътуване да достигне крайната си цел и участниците в него да се поклонят пред мощите на св. Йоан Рилски.

След водосвета Негово светейшество каза за БНР:

"До този момент поклонническият поход минава много добре. Хората са радостни, обнадеждени и с голямо желание продължават похода. Дойдохме до Паничище и се качихме до езерото Бъбрека, където традиционно се отслужва водосвет. Отслужихме водосвет. Днес е последният ден. Помолихме се на Бог благополучно да стигнем до Рилския манастир за утрешния ден "Преображение Господне".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят може да премине без много запомнящи се моменти

Денят може да премине без много запомнящи се моменти в