Свързани новини

24.11.2016 11:46

ДАНС и МВР разбиха нелегална нефтена рафинерия

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелегална рафинерия за нефтени продукти, която е разпространявала некачествено дизелово гориво, е била разкрита при спецакция на ДАНС, МВР и Агенция "Митници".


Операцията се е провела на 21 ноември на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Оряхово, съобщиха от държавното обвинение.


В хода на процесуално-следствените действия е установено, че изградената нелегална рафинерия преработва нефтени продукти, които в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз.


Служители на РИОСВ-Враца пък установили, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда - замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.


При извършените претърсвания на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново са установени и иззети над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и пари.


Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенцията "Митници".


Работата по случая продължава.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.