12.09.2024 15:34

Държавата ще подпомогне общините при подготовка на системите за работа с еврото: Министърът на електронното управление

Видян 161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прякото взаимодействие между министерството и общините е от изключителна важност за по-бързия и ефективен процес за привеждане в съответствие на информационните системи за работа с еврото. Това заяви министърът на електронното управление Валентин Мундров по време на среща с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).


Основен акцент в разговора бе адаптиране на информационните системи, които се ползват в общинските администрации, съгласно приетия Национален план за въвеждане на еврото в България. „Общинските администрации имат ключова роля в осигуряването на успешното преминаване към еврото и затова трябва да бъдат подготвени да осигурят безпроблемното и гладкото прилагане на еврото във всички управлявани от тях публични услуги“, добави Мундров.


Министърът на електронното управление бе категоричен, че държавата ще подпомогне всяка една община, като ще предостави на кметовете – особено на най-малките общини,  пълно съдействие за внедряване на информационните системи и мрежовата сигурност. „Съгласно приетите Методически указания общините ще могат да подават информация за напредъка по подготовката, като там ще има възможност да се получават указания и да се задават въпроси, вкл. и чрез телефонен център. На всеки един въпрос трябва да бъде отговаряно своевременно, за да се избегнат евентуални проблеми“, каза Валентин Мундров. Участниците в разговора се обединиха, че прилагането на централизиран общ подход между държавните институции и общините е в основата на успешното преминаване на ИТ системите на администрациите за работа с евро.


По време на срещата с представителите на НСОРБ бе обсъдена и възможността Министерството на електронното управление да подкрепи общините при внедряването на специализиран софтуер за планиране и контрол на дейностите с отпадъци и начисляване на такса битови отпадъци. Министър Мундров добави, че чрез автоматизиране на процесите при обмена на данни между местната администрация и държавните регистри ще бъде сведена до минимум административната тежест за гражданите.


Валентин Мундров поиска подпомагане от НСОРБ за популяризиране на официалното мобилно приложение на Националната здравноинформационна система – „еЗдраве“.










Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от