18.07.2024 13:51

ДБ са заложници на болните амбиции и инфантилизма на К. Петков: Слави

Видян 165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Демократична България" са заложници на болните амбиции и инфантилизма на Кирил Петков. Това заяви в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Вчерашната среща между представителите на Демократична България и "Има такъв народ" създаде възможността за основа на умерени, експертни и практични разговори по политики и приоритети. Останах приятно изненадан от поведението на представителите на ДБ, което крайно се различава в момента от поведението на ПП и техните лидери", пише в социалната мрежа Трифонов и продължава:

"Изглежда, че в момента ДБ са заложници на болните амбиции и инфантилизма на Кирил Петков, който смята себе си за самодостатъчен фактор, за да вземе егоистичното решение да изпрати страната на нови предсрочни избори. Дълго време точно Кирил Петков говореше, че отговорността се носи от мандатоносителя. Особено, ако е носител на първия или на втория мандат".

По думите на Трифонов Кирил Петков е доказал абсолютна политическата несъстоятелно, когато е абдикирал от втория мандат, преди да го получи, а освен това се е опитал да прикрие тази несъстоятелност зад "една безумна декларация".

"Е, пак не успя. В крайна сметка, политическите срамотии не могат да бъдат скрити зад малък парапет под формата на декларация", подчертава лидерът на ИТН.

"Разберете ме правилно. От вчерашната среща с ДБ стана безпределно ясно, че ДБ имат желание да водят смислен и практичен разговор с останалите политически сили за излизане от социалната, икономическа и политическа криза. Докато Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова взривяват собствения си коалиционен партньор в това му желание", отбеляза още Трифонов и добави, че сега най-логично е президентът Румен Радев да избере ИТН за третия мандат.

"Защото ние сме единствените в този парламент, които можем да водим разговори с всички останали парламентарни групи. Това ще е последният шанс за търсене на здрав разум в този парламент", категоричен е лидерът на ИТН.

И отбеляза няколко души, които, по думите му, ще са виновни, ако се стигне до нови избори.

"Единият се казва Бойко Борисов, другият е Кирил Петков. Единият заради егото си, а другият заради политическия си инфантилизъм. Ще видим дали двамата ще проявят някакъв разум или ще ходим на избори. Само че този път няма да могат да се скрият зад евроатлантизма", пише на финала на публикацията си Слави Трифонов.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Успешен може да е този ден за вас

Успешен може да е този ден за вас, ако се държите