08.08.2024 14:45

Депутати дават на ДАНС и прокуратурата доклад за нарушения на Величие

Видян 215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на закрито заседание Народното събрание реши да изпрати на компетентните органи всички материали от доклада, изготвен от временната комисия във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие“ и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк“, предаде БНТ.

В доклада се посочва, че комисията е провела шест заседания и изслушаните лица от комисията, сред които служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, както и директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

В доклада подробно са описани и всички постъпили сигнали и писма до комисията. Изброена е и поискана информация от съответните компетентни институции от страна на комисията. От тях става ясно и че много лица са подавали сигнали за заплахи към тях от страна на Ивелин Михайлов. В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали заблуждаваща информация, принуждавани са да теглят кредити за инвестиция в парка. Заседанието беше закрито с мотив да не се пречи на по-нататъшно разследване.

Депутатите решиха докладът от работата на комисията, заедно с приложението към него с ниво на класификация за ограничено ползване, да бъде изпратен по компетентност и предприемане на съответните действия на Прокуратурата на Република България, както и на Държавна агенция "Национална сигурност", на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на финансите.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

До обяд ще се наложи да се занимаете с куп досадни подробности

До обяд ще се наложи да се занимаете с куп досадни