Свързани новини

03.03.2014 14:31

Десантът в Крим: 15-хилядна руска армия е вече на полуострова

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Командването на въоръжените сили на Русия продължава да прехвърля войски в Крим, съобщава за ТСН представителят на Украйна в ООН Юрий Сергеев. На територията на полуострова вече има над 15 000 руски военни и около 50 единици техника, включително бронирани автомобили и бронетранспортьори. Освен това бреговете на Украйна на Черно море са блокирани от 10 военни кораба на Руската Федерация. Покрай държавната граница в района на Харковска област е забелязано движение на военни колони.


Освен това голямо количество руски военни се намират в готовност за транспортиране в гр. Новоросийск. В повишена степен на готовност са приведени обединенията на Балтийския флот, съобщава началникът на кримския медиацентър на Министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезньов, цитиран от УНИАН.


"В Перевальное (36 бригада) + 11 КаМАЗов с военнослужащими РФ, всичко 30 единици техника, повече от 1000 автоматчици, 4 КаМАЗ-а с автоматчици в Новоозерном (там е южната военноморска база на ВМС), подполковник от ВС РФ настоява да се предадат и да бъдат запечатани скрадовете с оръжие и боеприпаси, както и да бъдат охранявани от автоматчици на РФ. Моряците са отказали да изпълнят искането на руснаците. Феодосия – блокада от страна на руски морски пехотинци, 4 БТР-а, 1 камион, около 20 автоматчици", пише Селезньов на страницата си във Фейсбук.


 УНИАН съобщава и за автоматчици в маскировъчни дрехи и без опознавателни знаци, които са блокирали украински воински части в Бахчисарай и Фиолента (Севастопол). За да не бъдат завзети, катерите на Керченския отряд на морската пехота са били изтеглени от Крим в Одеса и Бердянск.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак