Свързани новини

13.07.2009 11:33

Димитров отрича парите за АЕЦ"Белене" да са тези посочени в пресата

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Числата не кореспондират с нищо, аз на няколко пъти съм давал отговор в парламента с конкретните цифри, това не отговаря на действителността, цитира БГНЕС.


Така министърът на икономиката и енергетиката отговори на въпрос на БНТ, как би отговорил на публикациите в днешните вестници, че 500 млн. потъват в АЕЦ“Белене“, че има афери в енергетиката и , че тези пари са потънали в нечий джоб само за почистването й, а не за строителство. Досега парите са над 800 млн., което потвърждава и Симеон Дянков и Росен Плевнелиев от ГЕРБ. Димитров уточни, че инвестициите, които се предвиждат в отсечката на проекта "Набуко" на българска територия възлизат на 400 млн. евро, но финансирането няма да бъде държавно. Според него, проектът е изгоден и лесно би получил финансиране от банките. Относно отстраняването на Иван Марков и Гочо Христов , двамата директори на Мини „Марица Изток“ заради измами и злоупотреби, Димитров отговори, че това е работа на холдинга. Той е поискал още в края на миналата година инспекторатът към МС да започне проверка и всички резултати са изпратени в НАП и в Агенцията по финансов надзор. Той отбеляза, че „Мини Марица изток за 2005 год. има рекорден добив на въглища – 25 млн.тона, а за 2009 се очакват 25 млн.тона., така че според министъра, мините са погледнато макроикономически вървят с бързи темпове напред, а дали има нарушения компетентните органи ще кажат, заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и