Свързани новини

31.08.2009 12:43

Длъжник внесе 12 млн. лв в НАП след подсещане по телефона

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирма „забравила” 12 млн. лв просрочени задължения ги плати още на следващия ден след подсещащо обаждане от служител на столичната дирекция на НАП, съобщиха от пресцентъра на агенцията, цитиран от БГНЕС.


Въведената в софийската дирекция практика за контакт с длъжниците по телефона продължава да е най-предпочитаният способ за връзка. От началото на годината са проведени 24 421 разговори, при които на клиентите се напомня за дължима от тях сума и възможностите за погасяването й. До края на юли са проведени и 13 704 работни срещи както с граждани, така и с представители на бизнеса. Изпратени са и 32 605 покани за доброволно плащане до лицата, с които не е осъществена връзка по телефона. За ефективността от тези мерки говори и непрекъснато увеличаващият се брой на длъжниците, които сами търсят връзка с публичните изпълнители, за да предложат обезпечение и схема за погасяване на дълга си. Като резултат от началото на годината до сега са наложени 10 555 обезпечителни мерки за 183 млн. лв. Просрочените задължения се изплащат на части – в рамките на 3 до 6 месеца.


С длъжниците, които не са се възползвали от възможностите за доброволно погасяване на дълга си, работят специално сформирани екипи за принудително събиране на просрочените данъци и осигуровки. За първите 7 месеца на 2009 г. просрочените плащания в столичната дирекция на НАП са намалели с 580 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на