След 44 г. започват мощните изменения на дълбоко молекулярно ниво, доказаха учените

Свързани новини

24.08.2024 07:20

До 44г. пийте спокойно алкохол и кафе: Нова граница на младостта след изследване на Станфордския университет

Видян 2077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две вълни на старостта доказаха учените от престижния Станфордски университет в САЩ, след като проведоха задълбочени изследвания. Те разшириха границите на младостта до 44 г. и до 60 г. Това са именно и двете вълнИ, след които организмът вече започва стареене. При жените втората пада до 50-55 години.

След 44 г. започват мощните изменения на дълбоко молекулярно ниво, доказаха учените. Това става на базата на изучаване на 135 000 различни молекули и микроби – бактерии, вируси и гъби, живеещи в организмите и кожата на хората, които са обследвани. В резултат са получени 246,5 млрд. резултата за изменения, докладва директорът на Центъра по геномика и персонализирана медицина на Станфорд Майкъл Снайдер.

Изследването е на база 108 жители на Калифорния на възраст от 25 до 75 години, поравно разделени между двата пола. Веднъж на 3 месеца те са давали свои биоматериали в продължение на 6 години.

Така учените са установили, че стареем не плавно, както смятахме, а на скокове/вълнИ, които са най-изразени на 44, на 60 и на 78 години, като третата е на база резултатите от друго изследване.

Това се определя от нещо като жизнен или производствен цикъл, който имат молекулите. Когато той изтече, се нарушават дадени процеси, появяват се отклонения. Което пък води до здравословни проблеми или направо – до болести.

На тази база Световната здравна организация – СЗО – ОФИЦИАЛНО ПРИЕ 44 ГОДИНИ ЗА ГРАНИЦАТА, ДО КОЯТО ЧОВЕК Е МЛАД.

По какво се разбира? Например по рязката промяна в метаболизма на мазнините. Това е нивото на усвояване, преработка и използване на липидите в организма. След 44 г. хората започват много по-бързо да трупат тегло и по-трудно да отслабват. Натрупването на неусвоените мазнини по стените на клетките пък води до повишен риск от сърдечно – съдови заболявания.

ВТОРОТО СВИДЕТЕЛСТВО: РЯЗКАТА ПРОМЯНА НА МЕТАБОЛИЗМА НА АЛКОХОЛА. Гените ни, които го превръщат в безопасни вещества и го изваждат от организма забавят, сякаш изведнъж скоростта на работата си. В резултат на това отровната съставка на алкохола по-дълго остава и посилно уврежда органите, най-вече черния дроб.

Т.е., ако човек пийва, добре е след 44 г. и той рязко да намали темпото. Преди това проблемът, освен в отделни случаи, не е толкова сериозен.

Освен по черния дроб, неотстранените отрови удрят още сърцето, главния мозък и повишават риска от много видове рак.

СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА КОФЕИНА, КОЙТО СЪЩО Е ТОКСИЧЕН – така е създаден от Господ, защото защитава растенията от вредители, когато се отделя от тях – убива ги или ги парализира.

Също като алкохола, и вредните съставки на кафето се неутрализират от съответните системи на нашия организъм, но тяхната работа отслабва след 40-ата ни година – вече се доказа и точното време – на 44.

Всеки лесно го установява по сърцебиенето, което настъпва след поредна чашка кафе. Появява се и мравучкане по ръцете и други следствия. Съветът е като при алкохола – намалете дозата и, ако и това не подейства, консултирайте се с лекар.

На 44 обаче получаваме повече предупреждения.

ИСТИНСКАТА СТАРОСТ ЗАПОЧВА НА 60 С ПРЕСЪХВАНЕТО НА ИМУНИТЕТА!

Просто сътоветната система на нашия организъм става по-немощна да се противопоставя на непрестанните атаки. Затова и ковид отнесе преимуществено хора в третата възраст – особено онези отвъд обозначената сега от учените трета вълнА – над 78 г.

Освен риск от повече и по-чести инфекциозни заболявания – затова на възрастните хора все им е студено и се навличат с повече дрехи дори при над 30 градуса навън, се повишава и рискът от рак. Именно имунната система ни е основен страж и срещу него. Тя унищожава раковите клетки и не дава на туморите да растат.

Затова и, както доказва също руският академик Каприн, пикът на заболяванията от рак настъпва при хората на вързаст от 65 до 74 години. В навечерието на тази възраст всички трябва често да ходят на прегледи, за да улавят още в първите стадии болестта. Тогава тя е и лечима.

На 60 г. започват да настъпват и изменения, които влошават когнитивните способности – паметта, концентрацията, вниманието, скоростта на вземане на решения – всичко това ясно го видяхме при Джо Байдън. Комуто приписаха поради всич„ки тези симптоми и Алцхаймер, който засега – поне официално – не е потвърден.

След 60 г. се забавя и обмяната на глюкоза. Тоест, рязко трябва да намалим захарта в храната и напитките. И да следим всекидневно или поне – ного често – за нивата й в организма. Рискът от диабет рязко скача.

Специално при жените възрастовата граница пада от 60 но около 50-55 г., което е свързано с менопаузата. При някои обаче реалното скоростно стареене почва още на 44.

Отново нещата се развиват на молекулярно ниво. Менопуазата е своетобразна надстройка на онова, което вече е станало невидимо вътре в организма.             



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей