Свързани новини

07.07.2017 10:37

Договорът за добросъседство с Македония е изключително важен, заяви премиерът

Видян 1562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ако не подпишем Договора за добросъседство с Македония, не знам какво друго бихме могли да подпишем в бъдеще. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на публична дискусия между България и САЩ по измеренията на евро-атлантическата солидарност през българското председателство на ЕС и новите перспективите пред българо-американските съюзнически отношения, предаде Фокус.


 „Договорът за добросъседство с Македония е изключително важен. Трябва да оставим историците да си спорят. И на мен не ми е приятно да ги слушам по много теми. Убеден съм, че и българската политическа класа ще ни подкрепи. Това си зависи и от политическата класа в Македония този договор да тръгне. Ако него не можем да подпишем, то какво бихме могли в бъдеще да подпишем. Интересът на България е да подкрепи Македония да влезе в атлантическия пакт. Да се надяваме, че и колегите разбират какви са и опасностите, ако всичко това не се случва за в бъдеще. Отношенията с Русия са ни строго прагматични. Имаме стратегически интерес България да бъде диверсифицирана. Според мен е много неправилно, ако допуснем България да стане само клиент“, коментира Борисов.


За срещите в Дубровник и т.нар. берлински процес за Западните Балкани, той посочи, че за радост всички са убедени, че Балканите трябва да бъдат стабилизирани. „Ако не си даваме сметка и не искаме да погледнем истината в очите, Балканите отново са най-тежкият и нестабилен регион от цяла Европа. Убеден съм, че с този берлински процес, с предстоящото председателство можем да направим доста по присъединяването. Ако по нещо съм неотстъпчив, това е кохезионната политика. С метрото все едно правим нов град. Убеден съм че без „Хемус“ България след 10 години ще е тежко разделена на Север и Юг“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци