Свързани новини

09.07.2013 14:04

Доказано: Американско финансиране за лидери на протеста

Видян 19680 пъти | Коментари 0
Гласували 52 рейтинг: 3.7308
много слаба слаба добра много добра страхотна

Блогърът Асен Генов, който бе администратор на събитието #ДАНСwithme и е сред подписалите Хартата, е получил 79 960 долара от Тръста за гражданско общество, САЩ, по проект Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда, пише в. Репортер.


Сред бенефициентите на тръста е и Българско училище за политика Димитър Паница, подписано от бизнесдамата Саша Безуханова в писмото до Орешарски от името на организаторите на протеста. То е получило близо 85 000 долара за периода 1 септември 2012 г. до 31 август 2014 г. по проект за онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България, писа в. Репортер.


Новият брой на Супер 19 разкрива, че съпругата на президента Росен Плевнелиев -  Юлияна е дългогодишна служителка на олигарха Иво Прокопиев, както и най-добра приятелка на съпругата му Галя, чиито издания от групата Капитал спечелиха общо 3,3 млн. лева по медийната програма на фондация Америка за България, както призна шефът й Ленко Ленков.
Същата фондация щедро спонсорира с половин милион екипа на Бойко Василев в БНТ за документални филми, нищо че де юре е на държавна работа в харчещата 100 млн. лева на данъкоплатеца всяка година БНТ и прилича на конфликт на интереси да черпи финансиране от чужди държави.
Неговият брат е женен за лидерката на протестите Ивет Добромирова. Тя пък беше пиарка на служебния премиер Райков, назначен от Плевнелиев в едно правителство, редено според пресата от олигархичния кръг Иво Прокопиев – Огнян Донев – Цветелина Бориславова, които подобно на президента като бизнесмени имат за партньор в бизнес проектите си офшорния фонд Грамърси, както сме писали неведнъж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо