Свързани новини

18.11.2014 18:21

Дончев взима инвестициите от Лукарски

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската агенция за инвестиции ще премине под разпореждането на вицепремиера Томислав Дончев. С разделянето на министерството на икономиката и енергетиката на три отделни ведомства агенцията би трябвало да остане в ресора на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Вицепремиерът Дончев обаче настоявал той да наблюдава пряко агенцията, чиято задача е да привлича инвестиции в България и да подпомага стартиращи бизнес проекти като подготвя и издаването на сертификати за VIP инвеститори, съобщи Стандарт.  Пренасочването на БАИ под пряко разпореждане на Министерски съвет ще изисква промяна в Закона за насърчаване на инвестициите. Причината е, че според него сертификатите за клас инвеститор и за приоритетни инвестиционни проекти се издават от министъра на икономиката.



Все още няма решение къде ще попадне единният орган за управление на полезните богатства. Най-вероятно той ще премине към министерството на енергетиката. Единният орган беше създаден към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по време на предишното управление на ГЕРБ. Целта бе предоставянето на концесиите за търсене, проучване и добив на подземни богатства да става от едно ведомство. Дотогава то се осъществяваше от три държавни институции - министерствата на икономиката, на екологията и на регионалното развитие, което затрудняваше бизнеса. Сега кабинетът няма намерение да разделя концесиите и те ще останат към едно министерство.



Все още не са готови устройствените правилници за работата на трите нови министерства - на икономиката, на енергетиката и на туризма. Едва след тяхното приемане ще е ясно коя дирекция къде отива и какъв ще бъде персоналът й. Със сигурност във ведомството на Божидар Лукарски остава ОП "Конкурентоспособност", задграничните служби за търговско-икономически връзки, агенцията за малки и средни предприятия, агенцията за метрологичен и технически надзор, външноикономическата политика и експортното застраховане. Все още не са уточнени ресорите на двамата зам.-министри на икономиката Любен Петров и Даниела Везиева.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към