03.06.2021 09:24

ДПС очаква доказателства от САЩ, дотогава остават солидарни с Пеевски

Видян 3115 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Движението за права и свободи обяви, че очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за контрол на чуждестранните активи за санкциониране на български граждани. Дотогава ДПС остава солидарно с личната позиция на Делян Пеевски, заявиха от партията в позиция, разпространена до медиите.

ДПС вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права:

"Твърди се, че „Делян Славчев Пеевски („Пеевски“) е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване".

„Корупция по смисъла на този закон е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица.“ (Чл. 3, ал. 1 от ЗПКОНПИ), пишат от партията и подчертават:

"Напомняме, че г-н Делян Пеевски не е заемал висша публична длъжност от 2009 година до сега, освен че е бил народен представител от ДПС".


Снимка: БГНЕС



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 менти и шменти 03.06.2021 11:07

    Тази паpтия от кpадци и пpестъпници от давна тpябваше да бъде закpита и нямаше сега да се пpавят на ни лук ял, ни лук миpисал. Само дето отк,аднатите милиаpди и овладяната от мафиоти дъpжавност щяха да ни я спестят

  • 001 Anonimen 03.06.2021 09:53

    Напомняме,че парен каша духа,и че страха е видим.Напомняме,че филма за вас свърши,дали под чужд или наш натиск,най-вероятно и двете,дойде THE END.

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей