14.10.2008 09:24

Драшков: Нямам отношение към информационно дело "Галерия"

Видян 2417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямам никакво отношение към информационно дело „Галерия“. Самият аз научих за това дело от самия протокол от срещата с народни представители от Вътрешната комисия на НС.


Това каза бившият заместник-директор на ДАНС Иван Драшков пред Нова телевизия. Поради заболяване той не дойде в студиото и разговаря с водещия по телефона. Това информационно дело е разпоредено на началника на отдел „Вътрешна сигурност“. Това е разпоредено от директора на ДАНС, аз не мога да разпореждам на г-н Писанчев, подчерта бившият заместник-директор на Държавна агенция "Национална сигурност" Драшков, който бе освободен от правителството в края на миналата седмица. Според Драшков на пресконференцията говорителят на агенцията Зоя Димитрова е подала някои факти, чисто манипулативно. Делото е разпоредено в началото на август на г-н Писанчев, което може да направи само председателят на ДАНС, но има технологическо време, за да се подготви документацията. И може, когато да е тръгнало информационното дело, вече Петко Сертов да е бил в отпуска, каза Драшков. Физически не съм го разгръщал това дело и името му не съм знаел. Най-важното е, че аз не съм подписвал искания за контрол на телефони на журналисти, категоричен беше бившият зам директор на ДАНС. По закон има право председателят на ДАНС или упълномощен от него служител да подписва подобно искане, уточни той. Аз имам право при някои случаи, но аз нямам отношение към това дело. Нямам информация той да е упълномощавал някой. Логически извод е той да е го подписал, предполага Драшков.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак