Свързани новини

01.06.2009 08:32

Джефри ван Орден: Ще работим в близко сътрудничество

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подкрепям развитието на нови ядрени ресурси, но не искам това да се контролира от една единствена държава, заяви Джефри ван Орден, бивш докладчик за България в ЕС по време на съвместна пресконференция с РЗС, предаде БГНЕС.


Според Джефри ван Орден това има икономически и политически последици, като той даде пример с газовата криза през януари. За изграждането на ядрената енергетика и АЕЦ "Белене“ трябва да използвате най-добрите експерти и мнения в света, защото строите за бъдещето, не за миналото. Според ван Орден енергетиката и сигурността ще бъдат едни от основните приоритети в следващото десетилетие за всички държави. Имаме нужда от разнообразни източници на енергия, имаме нужда от обновяване на ядрената енергетика. Според него въпросът с АЕЦ "Козлодуй“ не е затворен. Членовете на Европейския парламент трябва да направят свой приоритет борбата с корупцията. Според Джефри ван Орден, бихме искали приоритетите на ЕС да са икономически растеж, решаването на проблема с безработицата, климатичните проблеми, енергетиката и сигурността. Понякога чувам критики, че ще загубим влиянието, като напуснем ЕНП. Ние ще имаме по-голямо влияние и по-големи възможности и нашите гласове ще бъдат по-чуваеми, отколкото да ни вземат за даденост, каза Джефри ван Орден. Ние ще работим в близко сътрудничество, защото имаме общи позиции по икономическите въпроси и въпросът с работните места. На въпрос на БГНЕС дали е запознат с протестите пред Полското посолство от три дни насам и дали трябва да се спазва буквата на закона или да се гледат емоционалните интереси на децата при подобни ситуации, Джефри ван Орден отговори, че това е много чувствителна тема и той ще следи как ще се развие този случай.
От своя страна Яне Янев, лидер на РЗС каза, че групата на европейските консерватори ще отстоява позицията Европа да е по-близо до гражданите и регионите, да не бъде Европа на бюрокрацията и администрацията в Брюксел.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни