07.03.2009 12:52

Екатерина Михайлова: "ДСБ е трета политическа сила във Варна!"

Видян 2207 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Демократи за силна България е трета политическа сила във Варна, според направено наскоро проучване, заяви зам.председателят на партията Екатерина Михайлова минути преди откриването на отчетно-изборното събрание на варненската структура в зала „Пленарна” на община Варна, предаде БГНЕС.


По думите й варненската организация е една от най-големите и най-добре работещи структури на ДСБ в страната. Ние разчитаме, че отново ще имаме възможност за свой представител от Варна в Народното събрание, независимо от това дали ще сме в коалиция или не, каза още депутатът. На въпроса относно решението на столичното СДС в коалиционните листи да не се приема Иван Костов, Екатерина Михайлова отговори, че СДС – София, не може да се бърка в решенията на самостоятелна партия, каквато е ДСБ, а коалиция означава партии, които отстояват своята самостоятелност. Това е по правилата на нормалното партньорство и това са правилата на демокрацията, коментира Михайлова. Ние ще продължим да разговаряме коректно и толерантно за изграждането на такова дясно обединение за изборите, което може да победи днешните управляващи, каза още Екатерина Михайлова. По думите й промяна в изборното законодателство няма да има, тъй като няма технологично време за това. За един месец не може да се промени централно системата, затруднения ще има и администрацията, и гражданите, които няма да са добре информирани за това как да се гласува. Колкото до проблема с купуването на гласове, ДСБ вече е внесла законопроект, който предвижда по-високи санкции чрез отнемане на гласове от партиите, които си позволяват това; вкарването на независими наблюдатели в изборния процес и най-важното – създаване на специални преброителни центрове, където бюлетините да се броят пред очите на всички. Такава система действала във Великобритания, но БСП и ДПС не я подкрепяли.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби