Вече е септември и много българи започват да се подготвят за отоплителния сезон. Иван Иванов от отдел „Продажби“ на Топлофикация Враца селектира най-често задаваните въпроси от абонатите на националния телефон

Свързани новини

05.09.2022 14:30

Експерт отговаря на най-често задаваните въпроси на националния телефон на Топлофикация Враца

Видян 738 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Вече е септември и много българи започват да се подготвят за отоплителния сезон. Иван Иванов от отдел „Продажби“ на Топлофикация Враца селектира най-често задаваните въпроси от абонатите на националния телефон. Предлагаме отговорите на Вашето внимание.

    „Защо цената за подгряване на вода е различна от тази на съседа в отстрещния блок?

    Цената на подгряване зависи от ефективността на вътрешната инсталация. При добра топлинна изолация се постигат по-малко загуби и по-ниска цена. Специфичният разход за подгряване на един кубик топла вода е толкова по-нисък, колкото е по-висока консумацията на отделните клиенти.

    „Защо без да ползвам парно и топла вода имам задължения към топлофикация?“

    Може да не ползвате радиаторите за отопление, но през дома Ви минават тръби, част от сградната инсталация, които затоплят. Енергията, отдадена от сградната инсталация се разпределя между имотите пропорционално на отопляемия обем на всеки имот.

  „Как да предотвратя кражба на топлинна енергия?

    Ако имате съмнения, може да разчитате на съвместна проверка от наша страна, но в повечето случаи недобросъвестните съседи при внезапна проверка не осигуряват достъп.

    Препоръчваме инсталиране на водомери и топломери с дистанционен отчет, при които може да се засече всеки опит за манипулация.

    „Към кого да се обърнем при аварии във вътрешната инсталация за битова гореща вода или отопление? А при изгаснал индивидуален уред?“

    За индивидуалните уреди се грижат топлинните счетоводители. Топлофикация Враца предлага съвети и услуги при проблеми с вътрешните инсталации и може да Ви съдейства.

    „През целия отоплителен сезон жилището ни ще е необитаемо, към кого да се обърнем, за да не се начислява потребление на база предходния сезон?

    Към топлинния счетоводител. При промяна на консумацията е необходимо да попълните документ, за да не се начислява допълнителна енергия, освен за сградна инсталация.

    „Защо да избера Равни вноски?“

    При Равни вноски се плаща една и съща сума всеки месец. По този начин се регулира месечният разход на домакинството без да се натоварва през зимните месеци.

    „Съседите ми крадат фактурата от пощенската кутия. Има ли друг вариант да я получавам?

    Можете да преминете на Електронна фактура, която ще получавате на избран мейл адрес. Става лесно чрез попълване на заявление. С електронната фактура Ви гарантираме дискретност и навременно получаване на месечната сметка.

    „Защо се налага да източвам водата, за да потече топла?“

    В масовия случай става въпрос за проблем в системата за рециркулация на топлата вода. Препоръчваме монтиране на рециркулационна помпа, която ще реши проблема.

    „Защо при първоначално пускане на отоплението радиаторът не нагрява с цялата си повърхност?“

    Необходимо е преди пускане на отоплението винтилите на всички отоплителни тела да са отворени на максималната степен. Това ще доведе до качествено обезвъздушаване на системата при запълването и. Препоръчително е да се монтират ръчни обезвъздушители.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,